Składniki:
Ciasto:
250 ml mleka 2% z Piątnicy
3 jajka
200 g mąki pszennej
100 ml oleju
2 łyżki cukru pudru
szczypta soli
Farsz:
250 g Twarogu Wiejskiego Półtłustego z Piątnicy
2 łyżki mleka 2% z Piątnicy
2 łyżki cukru pudru
szczypta cynamonu
Wykonanie:
-
Wszystkie składniki na ciasto oprócz oleju wsyp do jednej miski. Następnie miksuj na gładką masę bez grudek. Na samym końcu wlej olej i mieszaj wszystko dokładnie.
-
Powstałą masę naleśnikową przełóż na pół godziny do lodówki. W międzyczasie przygotuj farsz. Wszystkie składniki na farsz połącz ze sobą widelcem i odłóż.
-
Wyjmij ciasto z lodówki i smaż naleśniki na patelni z odrobiną tłuszczu.
-
Naleśniki faszeruj masą serową, składaj według uznania w trójkąty lub rulony.
Smacznego!