Naleśniki z serem

  

Porcje: 8-10

Składniki:

 

Ciasto:

250 ml mleka 2% z Piątnicy

3 jajka

200 g mąki pszennej

100 ml oleju

2 łyżki cukru pudru

szczypta soli

 

Farsz:

250 g Twarogu Wiejskiego Półtłustego z Piątnicy

2 łyżki mleka 2% z Piątnicy

2 łyżki cukru pudru

szczypta cynamonu

Wykonanie:

  1. Wszystkie składniki na ciasto oprócz oleju wsyp do jednej miski. Następnie miksuj na gładką masę bez grudek. Na samym końcu wlej olej i mieszaj wszystko dokładnie.

  2. Powstałą masę naleśnikową przełóż na pół godziny do lodówki. W międzyczasie przygotuj farsz. Wszystkie składniki na farsz połącz ze sobą widelcem i odłóż.

  3. Wyjmij ciasto z lodówki i smaż naleśniki na patelni z odrobiną tłuszczu.

  4. Naleśniki faszeruj masą serową, składaj według uznania w trójkąty lub rulony.

Smacznego!