Zakres obowiązków:
- Wdrożenie nowych zastosowań i technologii.
- Dbałość o bezpieczeństwo oraz jakości zarówno surowców, opakowań jak i wyrobów gotowych.
- Opracowywanie i modyfikacja receptur oraz doskonalenie procesów produkcji w celu zwiększenia efektywności oraz wydajności.
- Samodzielne prowadzenie projektów.
- Przygotowanie degustacji nowych wyrobów i ich ocena.
- Kontrola procesu produkcji pod kątem technologicznym tj. weryfikacja parametrów procesu i wyrobu gotowego.
- Przeprowadzanie testów oraz kontrola prac na liniach technologicznych.
- Uczestnictwo w procesie selekcji, kwalifikacji i zatwierdzania dodatków.
- Prowadzenie raportów i szczegółowych zapisów prowadzonych prac.
- Zapewnienie zgodności produktów z wymaganiami prawa żywnościowego
i standardami bezpieczeństwa oraz jakości żywności. - Podnoszenie świadomości jakościowej pracowników w zakresie m.in. parametrów procesu, wyrobu gotowego.
Nasze wymagania:
- Wykształcenie wyższe na kierunku technologia żywności (technologia mleczarska).
- Minimum 3 – letnie doświadczenie w obszarze technologii żywności, R&D, Jakości lub Produkcji.
- Praktyczna znajomości przepisów prawnych dotyczących prawa żywnościowego oraz systemów zarządzania jakością oraz systemu HACCP.
- Praktyczna znajomości technologii mleczarskiej.
- Umiejętność pracy w zespole.
- Umiejętność myślenia analitycznego (analiza i wnioski).
- Umiejętność działania pod presją czasu.
- Znajomość języka angielskiego.