Frittata z warzywami i jogurtem greckim
Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Przygotowanie: 30 minut Porcje: 1
Składniki:
Wykonanie:
-
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanej patelni z olejem. Dodać pokrojone w kostkę pomidory, paprykę i garść groszku.
-
Całość poddusić przez kilka minut na patelni.
-
W misce jajka roztrzepać razem z jogurtem i dodać do nich posiekaną bazylię. Doprawić solą, pieprzem i wszystko razem wymieszać. Powstałą masę przelać na patelnię, tak by przykryć warzywa.
-
Smażyć na wolnym ogniu, nie mieszając przez ok. 3 minuty. Gdy masa jajeczna zacznie się ścinać po brzegach, należy posypać wierzch Frittaty startym serem.
-
Zapiekać górną część w piekarniku do momentu, aż ser żółty się rozpuści i zarumieni. Gotową Frittatę podawać ze świeżym pieczywem lub lekką sałatką.
Smacznego!