-
Lody : jogurt, pastę z rokitnika i cukier puder zmiksuj na jednolitą masę, następnie dodawaj powoli ubitą śmietankę 36%. Zmiksowaną masę, przykryć folią spożywczą kontaktowo, schłodzić w lodówce. Po schłodzeniu, zmiksować i wstawić do zamrażarki i co 30 min. Miksować przez pierwsze 3 godziny żeby nie powstały kryształki lodu i żeby lody były kremowe.
-
Bezy: białko ubijaj z cukrem na sztywną jednolitą masę. Przełóż do rękawa cukierniczego i uformuj małe bezy, Susz w 60°C.
-
Ziemia z czekolady: z wody i cukru zrób biały karmel, dodaj czekoladę i rozpuść, zdejmij z ognia, następnie mieszaj rózgą gdy będzie stygło będzie się tworzyć granulat przypominający ziemię.
-
Lody podawaj na serku mascarpone do którego możesz wkręcić likier Grand Marnier aby z aromatyzować smakiem gorzkiej pomarańczy, serwuj z ziemią czekoladową, owocami sezonowymi dekorując miętą i małymi bezami.