Tagliatelle z pomidorami, mascarpone i bazylią. Klasyczna włoska pasta w odświeżonym wydaniu.
Przygotowanie: 15 minut Porcje: 2
Składniki:
200 g makaronu tagliatelle
puszka pomidorów
3 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
kilka gałązek świeżej bazylii
100 g mascarpone z Piątnicy
50 g parmezanu
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Gotuj makaron w osolonej wodzie o minutę krócej, niż należy.
Wlej na patelnię oliwę i podsmaż posiekany czosnek. Dodaj pomidory z puszki i zmiażdż je. Duś przez 5 minut, po czym dopraw solą i pieprzem. Nałóż wstążki makaronu na patelnię i wymieszaj. Dodaj mascarpone z Piątnicy, a następnie jeszcze raz wymieszaj.
Przełóż danie na talerze. Posyp tartym parmezanem i udekoruj świeżą bazylią. Buon appetito!
Smacznego!
Informacja o plikach cookie
Ta witryna internetowa używa plików cookie, włączając w to sygnały nawigacyjne sieci Web i pliki cookie podmiotów zewnętrznych, które poprawiają Twój komfort korzystania z Internetu, gdyż umożliwają nam dostosowywanie treści do Twoich zainteresowań i zwyczajów podczas przeglądania sieci. Poprzez dalsze korzystanie z naszej Witryny internetowej udzielasz nam zgody na użycie plików cookie oraz sygnałów nawigacyjnych sieci Web. Aby uzyskać informacje dotyczące plików cookie i szczegółowe informacje dotyczące sposobu wykorzystywania Twoich danych osobowych, a także informacje o sposobie wycofania swojej zgody (co możesz zrobić w dowolnym czasie), zapoznaj się z naszą Polityką Plików Cookie oraz Polityką Prywatności.