Składniki:
Sernik
- Twaróg sernikowy Piątnica 35g
- Serek do sushi Piątnica 10g
- Śmietanka 30% UHT Piątnica 25g
- Masło 82% Piątnica 10g
- Czekolada biała 29% 25g
- Pasta waniliowa 2,5g
- Sanett 4g
Galaretka z mango
- Puree z mango 20g
- Żelatyna w płatkach ¼ szt
Garnie
- Serek do sushi
- Zamsz biały
- Czekolada deserowa 72%
- Beza
- Jeżyna
- Kwiatki jadalne
Wykonanie:
-
Masa serowa: czekoladę rozpuścić i zalać zagotowaną śmietanką 30% UHT wymieszaną z Sanett tworząc masę, ostudzić i zmiksować z masłem serkiem do sushi i twarogiem, dodać pastę waniliową i wymieszać, następnie przełożyć do form sylikonowych i zamrozić.
-
Galaretka z mango: podgrzać puree z mango dodać namoczoną wcześniej żelatynę, wymieszać, przełożyć do formy silikonowej i schłodzić.
-
Zmrożony sernik wyciągamy z formy i zamszujemy, oblewamy rozpuszczoną czekoladą deserową i pozostawiamy do rozmrożenia. Następnie na wierzch układamy galaretkę z mango i zdobimy płatkami jadalnych kwiatów. Na środku talerza kładziemy łyżkę serka do sushi i odciskamy wzór dnem od miseczki, następnie opalamy. Dekorujemy jeżyną i bezami suszonymi.
Smacznego!