Składniki:
- Twaróg Sernikowy Piątnica 1 kg
- jajka 6 sztuk
- cukier puder 1 szklanka
- cukier waniliowy 1 opakowanie
- masło 150 g
- mąka ziemniaczana 2 łyżki
- brzoskwinie z puszki 5 połówek
Wykonanie:
-
Żółtka jaj, cukier i cukier waniliowy dokładnie utrzeć mikserem na puszystą masę. Stopniowo dodawać masło, także dokładnie utrzeć. Całość uzupełnić twarogiem i mąką ziemniaczaną. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem.
-
Dodać pianę z ubitych białek i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Masę wymieszać łyżką.
-
Wyłożyć na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec w rozgrzanym do 170st.C piekarniku przez ok. 1 godzinę i 10 minut.
-
Gotowy sernik można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.
Smacznego!