Pomidory faszerowane Serkiem Wiejskim

Przygotowanie: 15 minut Porcje: 5

Składniki:

  • dojrzałe pomidory 5 średnich sztuk
  • świeża bazylia 1 pęczek
  • Serek Wiejski lekki Piątnica 150g 2 szt.
  • kukurydza konserwowa ½ puszki
  • czosnek 1 ząbek
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

  1. Pomidory umyć, odciąć kapelusze i wydrążyć miąższ.

  2. Do serka wiejskiego dodać posiekaną bazylię, rozdrobniony czosnek, odsączoną z płynu kukurydzę, oraz przyprawy do smaku. Całość wymieszać.

  3. Dno pomidorów wypełniać warstwowo: wcześniej przygotowanym serkiem (1łyżka), posiekanym miąższem pomidorów (bez nadmiaru wody) i ponownie serkiem.

  4. Tak przygotowane przykryć kapeluszami.

Smacznego!