Owsianka z jabłkami, mascarpone i orzechami

Pyszne śniadanie, które dostarczy Ci siły na cały dzień.

Przygotowanie: 10 minut Porcje: 2

Składniki:

  • 500 ml mleka
  • pół szklanki płatków owsianych błyskawicznych
  • 100 g mascarpone z Piątnicy
  • 2 jabłka
  • łyżeczka cynamonu
  • garść orzechów włoskich i laskowych
  • 4 łyżki syropu klonowego

Wykonanie:

  1. Zagotuj mleko, dodaj płatki owsiane i gotuj dalej przez 5 minut, następnie dodaj półtora jabłka pokrojonego w kostkę, cynamon i serek mascarpone z Piątnicy. Mieszaj wszystko przez 5 minut.

  2. Przelej owsiankę do miski. Pokrój na plasterki pozostałą połówkę jabłka i udekoruj nimi danie. Posyp orzechami, skrop syropem klonowym – i gotowe. Udanego dnia!

Smacznego!