Na śniadanie

Owsianka z jabłkami, mascarpone i orzechami

10 minutłatwy2 porcje

Pyszne śniadanie, które dostarczy Ci siły na cały dzień.

Składniki (na 2 porcje):

– 500 ml mleka

– pół szklanki płatków owsianych błyskawicznych 

– 100 g mascarpone z Piątnicy

– 2 jabłka

– łyżeczka cynamonu

– garść orzechów włoskich i laskowych

– 4 łyżki syropu klonowego

Wykonanie:

Zagotuj mleko, dodaj płatki owsiane i gotuj dalej przez 5 minut,

następnie dodaj półtora jabłka pokrojonego w kostkę, cynamon

i serek mascarpone z Piątnicy. Mieszaj wszystko

przez 5 minut.

Przelej owsiankę do miski. Pokrój na plasterki pozostałą połówkę jabłka

i udekoruj nimi danie. Posyp orzechami, skrop syropem

klonowym – i gotowe. Udanego dnia!