Frittata z warzywami i jogurtem greckim

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Przygotowanie: 30 minut Porcje: 1

Składniki:

Wykonanie:

  1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanej patelni z olejem. Dodać pokrojone w kostkę pomidory, paprykę i garść groszku.

  2. Całość poddusić przez kilka minut na patelni.

  3. W misce jajka roztrzepać razem z jogurtem i dodać do nich posiekaną bazylię. Doprawić solą, pieprzem i wszystko razem wymieszać. Powstałą masę przelać na patelnię, tak by przykryć warzywa.

  4. Smażyć na wolnym ogniu, nie mieszając przez ok. 3 minuty. Gdy masa jajeczna zacznie się ścinać po brzegach, należy posypać wierzch Frittaty startym serem.

  5. Zapiekać górną część w piekarniku do momentu, aż ser żółty się rozpuści i zarumieni. Gotową Frittatę podawać ze świeżym pieczywem lub lekką sałatką.

Smacznego!