Składniki:
- 150 g serka Twój Smak Puszysty naturalny z Piątnicy
- 3 bajgle
- 6 plastrów boczku
- 1 awokado
- 3 jajka
- sól, pieprz
- 3 łyżki oliwy
Wykonanie:
-  Bajgle rozkrój na pół. Podsmaż wewnętrzną stronę bajgli na patelni z dodatkiem oliwy, następnie odłóż je na bok i na tej samej patelni podsmaż boczek do chrupkości. 
-  W tym czasie, posmaruj obficie serkiem obie połówki bajgla. 
-  Gdy boczek będzie już gotowy na tą samą patelnię wbij jajka i dopraw je solą i pieprzem. Czekaj, aż białko zetnie się całkowicie, a żółtko będzie nadal płynne. 
-  Obierz awokado i pokrój w plasterki. 
-  Gdy wszystkie składniki będą już gotowe złóż bajgla. Dolna połówka, awokado, 2 plastry boczku, jajko sadzone i druga połówka bajgla. 
Smacznego!
 
 