Bajgle z serkiem i jajkiem sadzonym

Porcje: 3

Składniki:

 

150 g serka Twój Smak Puszysty naturalny z Piątnicy

3 bajgle

6 plastrów boczku

1 awokado

3 jajka

sól, pieprz

3 łyżki oliwy

Wykonanie:

  1. Bajgle rozkrój na pół. Podsmaż wewnętrzną stronę bajgli na patelni z dodatkiem oliwy, następnie odłóż je na bok i na tej samej patelni podsmaż boczek do chrupkości.

  2. W tym czasie, posmaruj obficie serkiem obie połówki bajgla.

  3. Gdy boczek będzie już gotowy na tą samą patelnię wbij jajka i dopraw je solą i pieprzem. Czekaj, aż białko zetnie się całkowicie, a żółtko będzie nadal płynne.

  4. Obierz awokado i pokrój w plasterki.

  5. Gdy wszystkie składniki będą już gotowe złóż bajgla. Dolna połówka, awokado, 2 plastry boczku, jajko sadzone i druga połówka bajgla.

Smacznego!