Składniki:
150 g serka Twój Smak Puszysty naturalny z Piątnicy
3 bajgle
6 plastrów boczku
1 awokado
3 jajka
sól, pieprz
3 łyżki oliwy
Wykonanie:
-
Bajgle rozkrój na pół. Podsmaż wewnętrzną stronę bajgli na patelni z dodatkiem oliwy, następnie odłóż je na bok i na tej samej patelni podsmaż boczek do chrupkości.
-
W tym czasie, posmaruj obficie serkiem obie połówki bajgla.
-
Gdy boczek będzie już gotowy na tą samą patelnię wbij jajka i dopraw je solą i pieprzem. Czekaj, aż białko zetnie się całkowicie, a żółtko będzie nadal płynne.
-
Obierz awokado i pokrój w plasterki.
-
Gdy wszystkie składniki będą już gotowe złóż bajgla. Dolna połówka, awokado, 2 plastry boczku, jajko sadzone i druga połówka bajgla.
Smacznego!