Pączki z serkiem waniliowym

Składniki:

300 g serka homogenizowanego waniliowego z Piątnicy

3 jajka

250 g mąki pszennej

1 łyżka spirytusu lub 2 łyżki wódki

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

 

Ponadto:

Olej do smażenia

Cukier puder do poprószenia pączków

Wykonanie:

  1. Połącz jajka z serkiem homogenizowanym i alkoholem miksując mikserem na wolnych obrotach.

  2. Stopniowo dodawaj mąkę ze szczyptą soli, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia i miksuj do całkowitego połączenia składników.

  3. Rozgrzej w garnku olej i dwoma łyżkami formuj kulki wielkości orzech włoskiego.

  4. Smaż do zarumienienia i wykładaj na ręczniczek papierowy.

    Udekoruj cukrem pudrem i wcinaj ze smakiem 😊

Smacznego!