Pączki z serkiem waniliowym

Składniki:

  • 300 g serka homogenizowanego waniliowego z Piątnicy
  • 3 jajka
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżka spirytusu lub 2 łyżki wódki
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • Olej do smażenia
  • Cukier puder do poprószenia pączków

Wykonanie:

  1. Połącz jajka z serkiem homogenizowanym i alkoholem miksując mikserem na wolnych obrotach.

  2. Stopniowo dodawaj mąkę ze szczyptą soli, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia i miksuj do całkowitego połączenia składników.

  3. Rozgrzej w garnku olej i dwoma łyżkami formuj kulki wielkości orzech włoskiego.

  4. Smaż do zarumienienia i wykładaj na ręczniczek papierowy.

    Udekoruj cukrem pudrem i wcinaj ze smakiem 😊

Smacznego!