Aksamitny krem chrzanowy z serkiem mascarpone
Przygotowanie: 20 min Porcje: 1
Składniki:
- jajka 10 szt.
- serek mascarpone Piątnica 250g 1 szt.
- chrzan 3 płaskie łyżki
- orzeszki pistacjowe 1 mała garść
- starta skórka z cytryny 1 płaska łyżeczka
- sól do smaku
- natka pietruszki do dekoracji
Wykonanie:
-
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Rozgnieść widelcem, dodać serek mascarpone i chrzan. Następnie doprawić solą i dokładnie wymieszać na puszystą masę.
-
Połówki jajek faszerować aksamitnym kremem i posypać odrobiną skórki cytrynowej startej na drobnym oczku. Udekorować natką z pietruszki i obranymi połówkami orzeszków pistacjowych.
Smacznego!