Zakręcony omlet z twarożkiem

Przepis poleca Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Robert Muzyczka

Przygotowanie: 30 minut Porcje: 1

Składniki:

  • jajka (klasa wagowa L) 3 szt.
  • Masło Ekstra „Piątnica” 1 łyżka
  • Twaróg Wiejski Lekki „Piątnica”150g
  • natka pietruszki 3-4  gałązki
  • koperek 3-4 gałązki
  • czosnek 2 ząbki
  • zioła prowansalskie ½ łyżeczki
  • jogurt naturalny 1 łyżka
  • pomidor 1 szt.
  • sól, pieprz  do smaku

Wykonanie:

  1. Do miseczki wbić jajka, dodać posiekaną natkę pietruszki, koperek i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać zioła prowansalskie, następnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość dokładnie wymieszać (roztrzepać).

  2. Na patelni roztopić masło, wlać masę jajeczno – ziołową i smażyć na wolnym ogniu  z obu stron.

  3. Do twarogu dodać jogurt naturalny i pokrojony w kostkę pomidor, doprawić odrobiną soli. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Na wystudzonego już omleta nałożyć gotowy twarożek i zrolować. Pokroić omleta w parocentymetrowe rolki.

Smacznego!