Składniki:

  • Twaróg Sernikowy Piątnica 1 kg
  • jajka 6 sztuk
  • cukier puder 1 szklanka
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • masło 150 g
  • mąka ziemniaczana 2 łyżki
  • brzoskwinie z puszki 5 połówek

Wykonanie:

  1. Żółtka jaj, cukier i cukier waniliowy dokładnie utrzeć mikserem na puszystą masę. Stopniowo dodawać masło, także dokładnie utrzeć. Całość uzupełnić twarogiem i mąką ziemniaczaną. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem.

  2. Dodać pianę z ubitych białek i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Masę wymieszać łyżką.

  3. Wyłożyć na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec w rozgrzanym do 170st.C piekarniku przez ok. 1 godzinę i 10 minut.

  4. Gotowy sernik można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.

Smacznego!