Aksamitny krem chrzanowy z serkiem mascarpone

Przygotowanie: 20 min Porcje: 1

Składniki:

  • jajka 10 szt.
  • serek mascarpone Piątnica 250g 1 szt.
  • chrzan 3 płaskie łyżki
  • orzeszki pistacjowe 1 mała garść
  • starta skórka z cytryny 1 płaska łyżeczka
  • sól do smaku
  • natka pietruszki do dekoracji

Wykonanie:

  1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Rozgnieść widelcem, dodać serek mascarpone i chrzan. Następnie doprawić solą i dokładnie wymieszać na puszystą masę.

  2. Połówki jajek faszerować aksamitnym kremem i posypać odrobiną skórki cytrynowej startej na drobnym oczku. Udekorować natką z pietruszki i obranymi połówkami orzeszków pistacjowych.

Smacznego!