Kefiry,
zsiadłe mleko

Kefir 2% 330 g

Kefir 2% - jest delikatny i gęsty jak śmietana, ale zawiera o wiele mniej tłuszczu. Kefir to nie tylko smaczny, ale również bardzo zdrowy, witaminowo-mineralny koktajl. Zawiera ogromną ilość pożytecznych, specjalnie dobranych bakterii. Jest bogatym źródłem wapnia, fosforu, potasu i cynku, witamin: A oraz z grupy B ( B2, B12, kwasu foliowego). Bakteriom zawartym w kefirze zawdzięczamy m.in. regulację procesów przemiany materii, usprawnienie procesów przyswajania białka i wapnia oraz obniżanie ciśnienia tętniczego i poziomu cholesterolu we krwi. Ponadto kefir ma zdolność rozkładania związków rakotwórczych przyswajanych przez organizm wraz z żywnością - posiada właściwości zapobiegające powstawaniu wielu współczesnych chorób cywilizacyjnych. Wyprodukowany z mleka od krów karmionych paszami bez genetycznie zmodyfikowanych organizmów.

Więcej informacji na stronie http://bezgmo.piatnica.com.pl

Wartość odżywcza
w 100 g
Wartość energetyczna
217 kj/ 52 kcal
Tłuszcz
2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1,2 g
Węglowodany
4,3 g
w tym cukry
3,7 g
Białko
4,1 g
Sól
0,10 g