Jogurty

Jogurt typu greckiego 3% tł

Naturalny Jogurt typu greckiego to gęsty jogurt o kremowej konsystencji i wynikającym z 3 proc. zawartości tłuszczu - śmietankowym smaku. Oparty na wyjątkowej technologii produkcji jogurt zawiera wyłącznie mleko pasteryzwane oraz żywe kultury bakterii jogurtowych. W porównaniu z podobnymi produktam zawiera aż dwa razy więcej białka, które nie tylko stanowi podstawowy budulec tkanek i zapewnia właściwą pracę mięśni, ale również wchodzi w skład hormonów oraz komórek odpowiedzialnych za odporność organizmu.

Białko obecne w jogurcie naturalnym ma także inną, niepodważalną zaletę - powoduje długie uczucie sytości. Jogurt polecany jest dla osób w każdym wieku - dzieci i drosłych. Z dodatkiem orzechów i płynnego miodu lub konfitury będzie pożywną przekąską, która dostarczy porcję słodkości oraz moc zdrowych składników. Jogurt naturalny 4% tł. to również świetny dodatek do sosów, zup, świeżych owoców lub musli. Wyprodukowany z mleka od krów karmionych paszami bez genetycznie zmodyfikowanych organizmów.

Więcej informacji na stronie http://bezgmo.piatnica.com.pl

Wartość odżywcza
w 100 g
Wartość energetyczna
329 kj/ 78 kcal
Tłuszcz
3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
2,1 g
Węglowodany
4,1 g
w tym cukry
3,4 g
Białko
8,7 g
Sól
0,10 g