Strefa: Konsumenta Dystrybutora
Wybierz dział
Kefir 0% lekki 330 g

Kefiry ukwaszane są specjalnie wyselekcjonowanymi bakteriami, dzięki którym zachowują wyjątkowy aromat i gęstość. Obecność żywych kultur bakterii kefirowych, zapewnia równowagę mikroflory, ograniczając rozwój drobnoustrojów chorobotwórczych w układzie pokarmowym. Produkowane są w oparciu o proces pasteryzacji pozwalający zachować naturalny smak i wartości odżywcze.

Kefir 0 % - ma dwa razy mniej kalorii i cholesterolu niż Kefir 2%. Bogaty jest w wapń, fosfor, potas i cynk, witaminy A, B2, B12 i kwas foliowy. Poprawia trawienie i orzeźwia. Wyprodukowany z mleka od krów karmionych paszami bez genetycznie zmodyfikowanych organizmów. Więcej informacji na stronie http://bezgmo.piatnica.com.pl

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna
150 kj/35 kcal
Tłuszcz/w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0 g/0 g
Węglowodany/w tym cukry
4,8 g/4,2 g
Białko
4,0 g
Sól
0,10 g