Strefa: Konsumenta Dystrybutora

Wyniki badań naukowych dowodzą, że mleko krowie zawiera składniki, które niszczą komórki raka żołądka. O prozdrowotnym działaniu białek mleka oraz tłuszczu mlekowego informuje prof. Grażyna Cichosz z Wydziału Nauki o Żywności UWM.

Dlaczego powinniśmy chronić świeże mleko przed światłem?

Zdrowy, smaczny i pożywny.

Zawsze przechowuj produkty nabiałowe w temperaturze wskazanej na opakowaniu.

Czym różni się mleko UHT od mleka świeżego oraz dlaczego warto wybrać to z krótszym terminem przydatności do spożycia − wyjaśnia dr. hab. inż. Monika Wszołek.

Jogurty naturalne to nie tylko pyszna i lekka przekąska. W zależności od wybranego rodzaju mogą pomóc zbudować masę mięśniową, wspierają organizm w odbudowie korzystnej flory bakteryjnej oraz są źródłem witamin i minerałów.